вторник, 17 януари 2012 г.

Силна коледна кампания на БМЧК

За Коледа и Нова година доброволци от Българския младежки Червен кръст в Сливен организираха дарителска кампания за деца, съобщават от хуманитарната организация.

Традиционната коледна кампания и тази година беше насочена за подпомагане предимно на деца в нужда и в неравностойно положение. В кампанията, която продължава до последните дни на годината, се включиха ученици, родители, училищни ръководства.

В инициативата на БМЧК „Деца помагат на деца", която започна на 5 декември с апел за набиране и изготвяне на коледни подаръци от учениците за техни непознати връстници и приятели откликнаха редица училища. Възпитаници на Начално училище "Васил Левски" подготвиха 97 коледни пакета с ученически пособия, тоалетни принадлежности, дрехи и играчки. Една част, от тях бяха предоставени на децата от ДДУИ в Кермен, а друга - на децата от Звено „Майка и бебе" и Центъра за настаняване от семеен тип. В ХІ СОУ "Константин Константинов" осигуриха 98 подаръка, ОУ "Д-р Иван Селимински" - 40 подаръка, 10 СОУ „ Йордан Йовков" - 4 торби с подаръци, 12 ОУ „ Елисавета Багряна" - 27, СОУ „П. Яворов" - 45, ПГИ "Проф. д-р Димитър Табаков" - 12 торби.

Общо 321 деца получиха коледни подаръци - в началното училище в село Радево, Дневния център „Св. Стилиян Детепазител", Защитено жилище - 1 и 2, Детска ясла 3, ПДГ „Зорница", ДМСГ, деца и ученици в село Ябланово и в Котел....

информацията е от Dariknews.bg

Няма коментари: